AKO ŽELITE DA NAPRAVITE UKUSAN DORUČAK: Domaća tortilja punjena pršutom i sirom
DOMAĆE tortilje su ukusnije od kupovnih, pogotovo ako ih napunite pršutom i sirom. Testo za domaću tortilju ćete umesiti brzinski, a punjenje može da bude po vašoj želji.
Sastojci:
* 130 g brašna
* 1/2 kašičice šećera
* 2 kašičice maslinovog ulja
* 80 ml vode
* 2 paradajza
* malo peršuna
* 200 g tvrdog sira
* 2 jajeta
* 1/4 kašičice suvog origana
* malo crnog luka
* pršuta
* paradajz sos
* zelena salata
Recept za domaću tortilju punjenu pršutom i sirom:
Korak 1:
Umesite testo za tortilje
U posudi pomešajte brašno, šećer, so, maslinovo ulje i vodu. Umesite testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite nekih 15 minuta da nadođe. Podelite testo na pet jednakih delova i oblikujte loptice. Na pobrašnjenoj površini razvucite svaku lopticu u tanak krug.
Korak 2:
Pecite tortilje
U suvom tiganju pecite tortilju dok se ne pojave mehurići, pa okrenite sa druge strane. Pecite još 3-4 minuta. Tako ispecite i preostale četiri tortilje. Složite jednu na drugu i poprskajte vodom. Ostavite da se ohlade.
Napunite tortilju
U tiganju minut ispržite seckani crni luk, pa dodajte umućeno jaje. Treba da pokrijte dno tiganja. Preko stavite tortilju. Poklopite i ostavite da se peče nekih 5 minuta. Isključite šporet, pa okrenite tortilju pomoću špatule. Tortilja sada treba da pokriva dno tiganja. Na pola tortilje pospite rendani sir, pa poređajte kriške paradajza. Stavite parče pršute, malo paradajz sosa ili kečapa i zelenu salatu. Opet pospite rendanim sirom, ali sada celu površinu tortilje i preklopite. Premažite puterom ili maslinovim uljem.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: "Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici"
PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić rekao je na premijerskom satu da će ta zemlja glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
09. 05. 2024. u 14:59
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)