NAJLEPŠA BUGARSKA PITA KOJA SE PRAVI OD KROMPIRA, LUKA I SIRA: Ne liči ni na jednu koju ste probali, ukus se pamti dugo
Patatnik je preukusna bugarska pita od narendanog krompira i izmrvljenog feta sira sa belim i crnim lukom.
Sastojci:
- 700 g krompira
- 1 glavica luka
- 200 g feta sira
- 4 jaja srednje veličine
- 2 češnja belog luka
- 1 vezica peršuna
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašika ulja
Priprema:
Krompir narendajte i posolite pa ostavite 5-7 minuta da odstoji. Prebacite ga u čistu krpu ili gazu pa iscedite što više tečnosti možete iz krompira. Narendajte ili sitno naseckajte luk i dodajte ga u činiju s krompirom. Dodajte i tri umućena jajeta, jedno sačuvajte za kasnije.
U činiju sa krompirom dodajte naseckani beli luk, biber, izmrvljeni sir i naseckani peršun. Dobro promešajte.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Posudu za pečenje nauljite pa dodajte smesu od krompira. Smesa bi trebalo da bude debljine 2-3 cm. Patatnik pecite 35 minuta.
Umutite preostalo jaje. Izvadite patatnik iz rerne pa ga premažite jajetom i pecite još oko 20 minuta dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"DAĆEMO KOLIKO GOD PARA TREBA, SAMO OSTANI SA NAMA" Otkriven motiv trostrukog ubistva u Knjaževcu, Aleks (22) zbog ovoga pobio najbliže?
JUTRO nakon zločina u Knjaževcu, u kući u kojoj je Aleks Milojević (22) iz Knjaževca hicima iz vazdušne puške ubio svog oca (60), babu (83) i dedu (81), na zatvorenoj kapiji stoji policijska traka, a nikog od rođaka nema unutra...
07. 06. 2024. u 12:35 >> 13:01
UKRAJINA GAĐALA LUGANSK AMERIČKIM RAKETAMA: Više mrtvih i desetine ranjenih - žestoka reakcija Moskve (FOTO/VIDEO)
MINISTARSTVO odbrane Rusije optužilo je danas ukrajinsku vojsku da je u napadu na Lugansk koristila pet projektila "atakams" koje su Kijevu isporučile SAD.
07. 06. 2024. u 13:37
KARLEUŠA PRIJAVILA TOŠIĆA ZA NASILjE: Fizički napao nju i njenog prijatelja?
PEVAČICA Jelena Karleuša prijavila je policiji, rano jutros oko 5.15 sati, da ju je napao bivši muž Duško Tošić.
08. 06. 2024. u 09:01
Komentari (1)