JEDNOSTAVNI RECEPT ZA KESTEN PIRE: Jesenja poslastica koja će vas oduševiti
Jedino što će vam oduzeti vreme prilikom pripreme kesten pirea jeste ljuštenje. Ali sve ima svoju cenu. Na ljuske će vam otići oko 30 odsto mase, pa ukoliko želite da napravite veću količinu kesten pirea, uzmite to u obzir.
Sastojci:
- 500 g kestenja
- 2 kesice vanilin šećera
- 2-3 kašike šećera
- 1 dl slatke pavlake
Priprema:
Kestenje operite, zasecite, stavite u šerpu, prelijte vodom, da ogrezne, i kuvajte 20-30 minuta od momenta kada provri.
Prohladite ga i oljuštite. Skinite i tanku opnu koja se nalazi ispod ljuske jer ta opna ima malo oporiji ukus. Oljušteno kestenje izgnječite gnječilicom za krompir ili u blenderu. Dodajte šećere i postepeno sipajte pavlaku dok ne dobijete željenu gustinu. Uzmite u obzir da će kesten pire biti čvršći kada odstoji jer kestenje sadrži dosta skroba, više nego krompir.
Prilikom služenja, ovu poslasticu možete „obogatiti“ šlagom. Ukoliko volite komadiće, kestenje delimično ispasirajte. Kesten ne sadrži gluten, pa se sve više koristi u bezglutenskoj ishrani.
Umesto slatke pavlake, možete kesten pire obogatiti prelivima od čokolade i karamele s obzirom na to da se šlag već nalazi u njemu.
(danas)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
STRAŠNO UPOZORENjE SIJARTA ZBOG UKRAJINE: To će izazvati treći svetski rat!
PRISTUPANjE Ukrajine Severnoatlantskoj alijansi u sadašnjim okolnostima izazvaće treći svetski rat, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto novinarima na marginama Međunarodnog foruma o gasu koji se danas održava u Sankt Peterburgu.
10. 10. 2024. u 14:42
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović
JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.
10. 10. 2024. u 13:47
URAGAN BESNI FLORIDOM, ONA NEĆE DA SE EVAKUIŠE: "Ako ste pratili vesti, ja ću umreti" - Kerolin rešila da ostane kod kuće
INFLUENCERKA Kerolin Kelovej sa Floride odlučila je da ignoriše savete vlasti te je obavestila svoje pratioce da će ostati kod kuće uprkos dolazećem uraganu Milton, koji bi mogao da opustošiti sve na svom putu. Ostali stanovnici Floride u velikom su strahu i masovno beže od uragana, ali Kerolin to ne želi da učini.
10. 10. 2024. u 09:45
Komentari (0)