TEŠKI DANI POD BOMBAMA: Ispovest palestinaca DŽejson Šava iz Gaze - ekskluzivno za "Novosti"

J. SUBIN

14. 05. 2021. u 17:21

IZRAELSKE trupe, za sada, nisu u ušle na teritoriju Gaze. Tokom noći situacija u gazi je bila užasna. Na stotine raketa je ispaljeno u severnom delu. Grozno je sve.

ТЕШКИ ДАНИ ПОД БОМБАМА: Исповест палестинаца Џејсон Шава из Газе - ексклузивно за Новости

Foto: Privatna arhiva

Ovako za "Novosti", iz Gaze, priča prevodilac Džejson Šava, koji od svoje treće godine ovde živi sa svojom porodicom. Roditelji su mu, kako nam je rekao iz Gaze, on je rođen u Americi, a dok je bio dete, vratili su se u grad, gde su mu preci, poslednjih 700 godina.

O užasima na Bliskom Istoku, svakodnevno piše na društvenim mrežama. Situacija je, kaže, teška i ne krije svoju ljutnju i tugu zbog svega što se dešava. I dok su se mediji sinoć usijali od vesti da su izraelske kopnene trupe ušle na teritoriju Gaze, situacija je, izgleda, bila malo drugačija.

- Nije tačno da su krenuli u kopnenu akciju, jer nijedna izraelska trupa nije ušla u Gazu - rekao nam je Šava. - Došlo je do zabune zbog izjave izraelske vojske da koristi kopnene i vazdušne sange za napad na Gazu. To je protumačeno kao da je započela kopnena ofanziva. Ustvari, kopnene trupe su gađale iz tenkova, ali nijedan vojnik, zapravo, nije ušao u Gazu. Mnoge porodice morale su da napuste svoje voljene, u strahu da ne izgube život.

Kao i mnogi, i Šava očekuje da se situacija smiri i da se vrate "normalnom" životu. Kako nam je rekao, juče ujutru je situacija bila malo mirnija i tek po neka raketa je proletela.Govori da svako jutro, porodice u Gazi, započinju dan, tako što zovu svoju porodicu i najmilije, koji se nalaze u delovima gde su bombardovani, da provere kako su. Da li su živi oni i njihova deca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice