STIGLO ZVANIČNO SAOPŠTENJE: Napadač iz Kazanja je imao oboljenje mozga

Novosti online

12. 05. 2021. u 15:34

NAPADAČ koji je pucao na učenike i nastavnike škole u Kazanju imao je dijagnostifikovano oboljenje mozga 2020. godine, saopštila je portparolka Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko.

СТИГЛО ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ: Нападач из Казања је имао обољење мозга

Foto: Tanjug/AP Photo

- Prema navodima istrage, Ilnaz Galavijev nije bio registrovan kod lekara – psihijatra i narkologa. Međutim, kako se ispostavilo, više puta je ranije tražio medicinsku pomoć u vezi sa jakim glavoboljama. Prošle godine mu je u jednoj od medicinskih ustanova ustanovljeno oboljenje mozga. Od početka ove godine njegova porodica je takođe primetila agresivnost i razdražljivost u njegovom ponašanju - objasnila je Petrenkova.

U pucnjavi koja se u utorak dogodila u školi u Kazanju poginulo je sedam učenika i dva nastavnika, a 23 osobe su povređene. Predsednik Tatarstana Rustam Minihanom izjavio je da je napadač 19-godišnji mladić koji je imao dozvolu za oružje.

U Tatarstanu je u sredu proglašen dan žalosti.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...