STRAVA I UŽAS U AMERICI: Tokom vikenda devet masovnih pucnjava, ubijeno 15 ljudi!

Novosti online

10. 05. 2021. u 15:45 >> 15:45

TOKOM vikenda je u Sjedinjenim Američkim Državama bilo najmanje devet masovnih pucnjava u kojima je ubijeno 15 osoba, a 30 njih je povređeno.

СТРАВА И УЖАС У АМЕРИЦИ: Током викенда девет масовних пуцњава, убијено 15 људи!

Foto AP

Masovna pucnjava se definiše kao incident sa četiri ili više ubijenih ili ranjenih osoba iz vatrenog oružja, a podaci Si En En-ovog izveštavanja, Arhive za oružano nasilje, lokalnih medija i policije kažu da ih je tokom vikenda bilo najmanje devet.

Naoružani napadač u Koloradu je otvorio vatru na porodičnoj rođendanskoj zabavi prilikom čega je usmrtio šest osoba. Napadač je bio dečko jedne od žrtava, a takođe je stradao u pucnjavi.

U Finiksu se posvađala grupa osoba koje su prisustvovale događaju u jednom hotelu prilikom čega je izbila pucnjava. Stradala je jedna osoba, a povređeno je sedam muškaraca starosti između 18 i 22 godine.

Tri osobe su stradale i nekoliko njih je povređeno u pucnjavi u Merilendu. Naime, napadač je zapalio svoju kuću, a zatim silom ušao kod komšije gde je pucao. Prilikom izlaska iz kuće upucao je još dvojicu komšija. Policija ga je savladala, a napadač je kasnije umro u bolnici.

Još tri osobe su preminule, a devet je povređeno u više pucnjava u Kaliforniji. Masovne pucnjave su zabilježene još u Njuarku, Milvokiju i Misuriju.

(Kliks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri