TAJFUN ĆE TUTNJATI PREKO CRVENOG TRGA: Otkrivamo novitete ruskog arsenala koji će biti predstavljeni na paradi povodom Dana pobede

Novosti onlajn

08. 05. 2021. u 12:52

NAJNOVIJA ruska oklopna vozila, kao i legendarni tenkovi iz Velikog otadžbinskog rata, učestvovali su u generalnoj probi za Paradu pobede, koja se održava sutra.

ТАЈФУН ЋЕ ТУТЊАТИ ПРЕКО ЦРВЕНОГ ТРГА: Откривамо новитете руског арсенала који ће бити представљени на паради поводом Дана победе

Foto: Tanjug/AP

Više od 190 modela vojne opreme bilo je uključeno u mehanizovani konvoj koji je prolazio preko Crvenog trga. Po prvi put, najnovija Tajfun-PVO će se naći u toj koloni.

Mehanizovani deo Parade otvorili su legendarni tenkovi T-34. Najnoviji tenkovi T-90M Proriv i T-14 Armata, borbena vozila pešadije Kurganjec i artiljerijski sistemi Koalicija-SV takođe su se vozili popločanim Crvenim trgom. U probi je uključeno nekoliko vrsta tenkova: T-72B3M, T-80BVM i T-90M.

Na glavnom trgu Rusije pojavili su se i operativno-taktički raketni sistemi Iskander-M, protivavionski raketni sistemi Buk-M3 i Tor-M2. Pored toga, u probi Parade učestvovali su protivavionski raketni i topovski sistemi Pantcir-S i sistemi S-400 Triumf. Bacači strateškog raketnog sistema Jars takođe su se vozili preko Crvenog trga.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)