NATO SE SOLIDARIŠE SA BUGARSKOM: Potpuno podrška za Sofiju u optužbama protiv Rusije!

Novosti onlajn

06. 05. 2021. u 17:45 >> 18:16

SAVEZNICI u NATO-u saslušali su izveštaj predstavnike Bugarske o situaciji oko optužbi protiv Rusije i izrazili punu solidarnost i podršku Sofiji, saopštila je portparolka NATO-a Oana Lungesku.

НАТО СЕ СОЛИДАРИШЕ СА БУГАРСКОМ: Потпуно подршка за Софију у оптужбама против Русије!

Foto: EPA

- Bugarski predstavnici informisali su danas Severnoatlantski savet o ilegalnim dejstvima građana Rusije u Bugarskoj... Saveznici NATO-a izrazili su zabrinutost zbog kontinuiranog destabilišućeg ponašanja Rusije, a takođe su izrazili punu podršku i solidarnost sa Bugarskom - napisala je portparolka Alijanse na Tviteru.

Krajem aprila Bugarska nacionalna televizija je, pozivajući se na tužilaštvo, saopštila da je šest ruskih državljana osumnjičeno za eksplozije u fabrikama i vojnim skladištima u Bugarskoj, od kojih je troje optuženo za pokušaj ubistva bugarskog biznismena Emilijana Gebreva.

Bugarska je 29. aprila proglasila pomoćnika vojnog atašea Rusije za personu non grata. Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova izjavilo je da je obavilo „temeljan i ozbiljan“ razgovor sa ruskim ambasadorom u Sofiji u svetlu sumnji na račun Rusije.

Kasnije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov za ovo proterivanje rekao da je Sofija takvim izjavama odlučila da nadmaši Prag, gde su sredinom aprila ruske obaveštajne službe optužene za umešanost u eksploziju na skladištu municije u selu Vrbjetice 2014. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)