AMERIKA KUPUJE UKRAJINU ZA 3.4 MILIJARDE DOLARA: Puškov - "Od toga nema koristi nijedan stanovnik zemlje"

Novosti onlajn

06. 05. 2021. u 15:11

AMERIČKA pomoć Ukrajini iskorišćena je za naoružavanje Ukrajine protiv Rusije - smatra ruski senator Aleksej Puškov.

АМЕРИКА КУПУЈЕ УКРАЈИНУ ЗА 3.4 МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА: Пушков - Од тога нема користи ниједан становник земље

Foto: Pixabay

Prema rečima člana Saveta Federacije, najveći deo od 4,6 milijarde dolara koje su SAD izdvojile kao pomoć Kijevu iskorišćeno je za kupovinu oružja.

- Od američke „pomoći“ nije imao koristi nijedan stanovnik zemlje. Cilj je bio da se podstakne antirusko raspoloženje Kijeva. Tako SAD – a, 4,6 milijarde dolara za sedam godina je vrlo malo – kupuju Ukrajinu - napisao je Puškov na svom telegram-kanalu.

Stejt department je saopštio da je od 2014. godine u Ukrajinu uložio oko 4,6 milijardi dolara.

Državni sekretar SAD Entoni Blinken doputovao je sinoć u zvaničnu posetu Kijevu. On je prvi zvaničnik administracije Džozefa Bajdena koji je posetio Ukrajinu. On će danas imati sastanke sa predsednikom Vladimirom Zelenskim, premijerom Denisom Šmigaljom i kolegom Dmitrijem Kulebom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...