MEDVEDEV JASAN: "Rusija je miroljubiva država- nemamo nameru da ulazimo u rat"

Novosti onlajn

28. 04. 2021. u 16:03

U INTERESU Rusije nije ulazak u rat, štaviše, Moskva je spremna da sarađuje čak i sa onima koji još uvek imaju fantomske bolove nakon raspada SSSR - saopštio je zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

МЕДВЕДЕВ ЈАСАН: Русија је мирољубива држава- немамо намеру да улазимо у рат

Foto: AP - Alexei Nikolsky

- Rusija je miroljubiva država. U našem interesu nije da se mešamo u bilo kakve ratove. Oni ništa dobro ne donose. To je vrlo opasna priča - rekao je Medvedev, odgovarajući na pitanja korisnika društvene mreže „Vkontakte“.

On je naglasio da je Rusija spremna da „gradi ravnopravne, prijateljske, miroljubive odnose sa svim državama: i sa SAD i sa drugim državama, i sa našim susedima, čak i sa onima koji imaju fantomske bolove od trenutka raspada Sovjetskog Saveza“.

Po njegovim rečima, glavno je da inostrani partneri „ne prelaze crvene linije“.

- Rusko rukovodstvo nema nikakve planove militarističke prirode. To je predsednik vrlo jasno saopštio tokom svog obraćanja (Federalnoj skupštini) - naglasio je Medvedev.

Odgovarajući na pitanje, šta je veličina Rusije, on je rekao da je ona „u narodu, građanima i naravno, našoj državi“.

- Ali to ne znači da mi treba da sedimo na lovorikama. Mi još mnogo toga treba da uradimo, kako bi država bila jaka, savremena, prosperitetna, kako bi građani živeli dobro, kako bi zdravstveni sistem, obrazovanje funkcionisali kako treba - zaključio je Medvedev.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)