"JA SAM SE DOBRO SLAGAO SA PUTINOM": Tramp - Amerika bi trebalo da se slaže sa Rusijom, umesto da je gura u zagrljaj Kine!

Tanjug

20. 04. 2021. u 11:24

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi Sjedinjene Američke Države trebalo da regulišu odnose sa Rusijom, umesto da je podstiču na sve bližu saradnju sa Kinom.

ЈА САМ СЕ ДОБРО СЛАГАО СА ПУТИНОМ: Трамп - Америка би требало да се слаже са Русијом, уместо да је гура у загрљај Кине!

Foto: EPA

- Trebalo bi da poslujemo sa Rusijom, trebalo bi da se slažemo sa njom, umesto da je guramo u zagrljaje Kine. Nema ništa gore od zbližavanja Rusije i Kine. A njih primoravaju da budu zajedno“, rekao je Tramp za „Foks njuz“.

Prema rečima bivšeg američkog lidera, on se „dobro slagao“ sa predsednikom Rusije Vladimirom putinom, uprkos tome što je „istraga o Rusiji“ nanela štetu odnosima sa Moskvom.

- Odlično sam se slagao sa predsednikom Putinom, on se dopadao meni, kao i ja njemu. To je dobro, a ne loše - konstatovao je Tramp.

Tramp je dodao da se slagao i sa predsednikom Kine Si Đinpingom – bar do izbijanja pandemije virusa korona.

Podsetimo, administracija američkog predsednika DŽoa Bajdena uvela je sankcije protiv šest ruskih tehnoloških kompanija, a takođe je proterala deset ruskih diplomata. U saopštenju se precizira da je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije protiv 32 pravna i fizička lica koja su „pokušala da utiču na američke predsedničke izbore 2020. godine i vršila druge akte dezinformacije i mešanja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)