"PONAVLJAMO POZIV ZA HITNO OSLOBAĐANJE": Velika Britanija apeluje na Rusiju - Navaljnom je potrebna medicinska pomoć

Tanjug

18. 04. 2021. u 19:37

VELIKA Britanija je danas pozvala Rusiju da opozicionom lideru Alekseju Navaljnom, koji štrajkuje glađu u zatvoru, pruži neposredan pristup nezavisnoj medicinskoj nezi.

ПОНАВЉАМО ПОЗИВ ЗА ХИТНО ОСЛОБАЂАЊЕ: Велика Британија апелује на Русију - Наваљном је потребна медицинска помоћ

Foto: Pres služba suda

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je Velika Britanija “duboko zabrinuta izveštajima o neprihvatljivom lečenju Alekseja Navaljnog i kontinuiranom pogoršanju njegovog zdravlja" prenosi Rojters.

- Navaljnom se mora omogućiti neposredan pristup nezavisnoj medicinskoj nezi. Ponavljamo poziv za njegovo hitno oslobađanje iz zatvora - naveo je portparol Ministarstva spoljnih poslova u izjavi dodajući da je njegova kazna “politički motivisana”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

MiR

18.04.2021. 19:45

Prestanite da se mesate u ruske unutrasnje stvari!!! Bio je on na "lecenju" u Nemackoj, videli smo cemu je to posluzilo: da Rusiju optuzite za trovanje ovog klovna novichokom!!! NIKAD vise ga ne treba pustiti ni iz zatvora, a kamoli iz Rusije!!!

Milutin

18.04.2021. 21:17

Ako voli da gladuje to je njegov problem.možda je svatio da ako izade ziv iz zatvora da ce ga zapadnjaci ponovo otrovati pa mu je bolje da umre u zatvor.