RUSI UMEŠANI U EKSPLOZIJU SKLADIŠTA MUNICIJE? Ministri EU sutra o tvrdnjama Češke o navodnom učešću Moskve

Tanjug

18. 04. 2021. u 09:33

ČEŠKA je obavestila saveznike iz NATO i Evropsku unije o navodnoj ruskoj umešanosti u eksploziji skladišta municije 2014. godine u češkom selu Vrbetice, kada su stradale dve osobe, javlja Rojters.

РУСИ УМЕШАНИ У ЕКСПЛОЗИЈУ СКЛАДИШТА МУНИЦИЈЕ? Министри ЕУ сутра о тврдњама Чешке о наводном учешћу Москве

Foto: pixabay

O ovoj temi će se razgovarati na sastanku ministara Evropske unije zakazanom za ponedeljak, najavio je ministar spoljnih poslova Jan Hamaček putem Tvitera.

Hamaček je prethodno rekao da 18 ruskih diplomata ima rok od 48 sati da napuste Češku.

Prema njegovim rečima, reč je o 18 službenika ambasade Rusije u Pragu za koje nadležne češke službe veruju da su ruski obaveštajci.

Rusija je odgovorila da će uzvratiti istom merom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Mama

18.04.2021. 10:09

Svi iz istocnog bloka mrze Ruse iako su ih oslobodili jer nisu imali slobodu putovanja kao zapadnjaci i sada se svete.Na zalost nikad nisu iskreno rekli da ih Rusi nisu smatrali nizom klasom kao sada EU i da su i Rusi imali iste uslove kao i ostali.Trazili ste -gledajte!!!Mnogo ce boleti budjenje kad shvate da su samo topovsko meso.

Dragan

18.04.2021. 11:04

Ovo "prisecanje" Ceske nakon 7 godina je stvarno providno i pogano. Treba ocekivati da se i ostali "Istocni sateliti" NATO-a "sete" necega iz 19-tog veka protiv Rusije. Veoma sramna i opasna "secanja"!

bager

18.04.2021. 13:31

Usa diriguje a vazli ucestvuju redom i krug,,isto kao i u oci i za vreme napadanja Jugoslavije,,tada : Usa,Velika britanija,Nemacka,Francuska ,Austrja , Italija i Holandija,,sada protiv Rusije s istim ciljem : Usa ,Velika britanija, Nemacka,Ceska ,Poljska ,Ukrajina ( kao zrtveni jarac ) uskoro i Francuska,verovatno Kanada i Japan,kome izgleda nedostaje uranijum po glavi stanovnika,,sve su sanse da ovog puta dobije dozivotnu dozu,,Ni ovog puta eu nacisti nece proci,ali treba ih jednom zauvek uzmljiti sto dublje