AUSTRALIJSKO PLEME PRINCA FILIPA POŠTOVALO KAO BOGA: "NJegov duh je nastavio da živi, traži novo telo!" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

12. 04. 2021. u 17:32

NAČELNIK zabačenog južnopacifičkog sela koje je obožavalo princa Filipa sa religioznim žarom rekao je da njegov duh 'živi dalje' i da sada traži novo telo.

АУСТРАЛИЈСКО ПЛЕМЕ ПРИНЦА ФИЛИПА ПОШТОВАЛО КАО БОГА: Његов дух је наставио да живи, тражи ново тело! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tviter/@ROBZIK

Ljudi iz sela Iakel na ostrvu Tana u Vanuatuu decenijama su poštovali princa Filipa, koji je preminuo u zamku Vindsor prošle nedelje u 99. godini.

Šef Iakela Albi rekao je da nije jasno kako će se verski pokret promeniti nakon Filipove smrti, jer seljani veruju da je njegov duh sada zaobišao i tražio je novi "dom".

Iako su mnogi autsajderi pretpostavljali da će Filipov najstariji sin Čarls ili unuci Vilijam i Hari zauzeti posebno mesto u srcima seljana, Albi je rekao da ništa nije sigurno.

- Duh princa Filipa napustio je njegovo telo, ali ono živi dalje. Prerano je reći gde će biti - rekao je AFP.

Ispod britanske zastave koja se vijorila na pola jarbola, Albi se pridružio starešinama u ponedeljak u Iaohnanenu - drugom selu koje obožava Filipa - kako bi raspravljali o tome kako obeležiti vojvodinu smrt.

Načelnici su redom govorili tokom iscrpnih diskusija o tome šta smrt znači za njihov uobičajeni sistem verovanja, sa rezolucijom koja će verovatno proći nekoliko dana.

Albi je imao reči utehe za kraljicu, poželevši joj radost, jer iako je Filipovo telo izgubljeno, njegov duh je živeo dalje.

Poglavari Iakela rekli su da su kraljevskoj porodici poslali utšenu poruku nakon Filipove smrti.

Smatra se da je Pokret princa Filipa započeo krajem 1970-ih nakon posete vojvode od Edinburga Vanuatuu 1974, prenosi Dejli mejl.

Britanski zvaničnici koji su istraživali fenomen zaključili su da potiče iz vekovne legende o sinu koji se vratio i imao je bledu kožu.

Saznavši da se Filip rođeni Grk, da se nije rodio u Engleskoj, Francuskoj ili Sjedinjenim Državama, možda su odlučili da vojvoda, dakle, mora biti iz Tane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a