"KIJEV VODI RAT PROTIV SOPSTVENOG NARODA!" Lavrov očitao lekciju Ukrajini zbog situacije u Donbasu (VIDEO)

Novosti online

12. 04. 2021. u 16:46

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da Kijev vodi rat protiv sopstvenog naroda.

КИЈЕВ ВОДИ РАТ ПРОТИВ СОПСТВЕНОГ НАРОДА! Лавров очитао лекцију Украјини због ситуације у Донбасу (ВИДЕО)

Foto: AP

Govoreći o snabdevanju Kijeva oružjem, ministar je primetio da su vlasti u Kijevu 2014. godine pod uticajem „podsticaja“ nakon prevrata izvršile agresiju na sopstveni narod.

- Stoga, kada sada predstavnici administracije Zelenskog izjavljuju da Kijev ne planira ništa u Donbasu, zato što Kijev ne može da ratuje protiv sopstvenog naroda, to nije tačno. Kijev je nakon ‘Revolucije dostojanstva’ napao svoj narod i od tada vodi rat protiv sopstvenog naroda, koje je proglasio teroristima, iako stanovnici Donbasa nisu napadali nikoga u ostatku Ukrajine - istakao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora sa egipatskim ministrom spoljnih poslova Samehom Šukrijem.

Prema njegovim rečima, stanovnici Donbasa jednostavno su tražili da ih ostave na miru kada su na vlast u Kijevu došli „neonacisti, koji su se odmah usprotivili pravima ruskog stanovništva u sopstvenoj zemlji“.

- Zaista se nadam da će se ova istorija pamtiti, uključujući i u onim zemljama koje sa Ukrajinom razgovaraju o mogućnosti isporuke neke vojne opreme - dodao je ruski ministar.

Ranije je portparol ukrajinskog predsednika Julija Mendelj izjavila da Ukrajina ne planira ofanzivu na Donbas. Ona je navela da Ukrajina jednostavno ne može da napadne svoju teritoriju i ne može da se bori protiv svog naroda.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)