NAKON 11-DNEVNOG "ZAKLJUČAVANJA": U Sloveniji se danas ublažavaju antiepidemijske mere

Tanjug

12. 04. 2021. u 07:17

NAKON 11-dnevnog "zaključavanja", u Sloveniji se danas ublažavaju antiepidemijske mere, ukida se 6-mesečni noćni policijski čas i ponovo se otvaraju škole.

НАКОН 11-ДНЕВНОГ ЗАКЉУЧАВАЊА: У Словенији се данас ублажавају антиепидемијске мере

Foto: Arhiva VN

U osnovnim školama ponovo će početi nastava, dok će u srednjim biti uveden alternativni model po kojem će se grupe srednjoškolaca koje dolaze u školu smenjivati jednom nedeljno sa onima koji su nastavu slušali kod kuće.

Na fakultetima i viskim školama i dalje će važiti nešto strožiji režim održavanja nastave sa manjim grupama od najviše 10 studenata, kojima će biti dozvoljeno da dolaze na fakultete zbog vežbi ili na ispite, prenosi STA.

Ponovo će biti otvoreni radnje i institucije kulture, ski centrima će takođe biti dozvoljen rad, a ukida se i zabrana sportskih aktivnosti u koje nije uključeno više od 10 ljudi.

Barovi i restorana moćiće da dostavljaju hranu i piće, a u zatvorenom prostoru biće dozvoljeno prisustvo samo za "biznis tu biznis" (B2B) goste.

Nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru je i dalje obavezno, ali se ukida nošenje maski na otvorenom prostoru, mera koja je uz policijski čas bile veoma nepopularna u Sloveniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)