RUSIJA PORUČILA AMERICI: Obuzdajte politiku Kijeva

Novosti online

10. 04. 2021. u 14:18

MOSKVA očekuje od Vašingtona da preduzme efikasne korake kako bi obuzdao politiku Kijeva po pitanju rasta tenzija na jugoistoku Ukrajine, izjavio je zamenik ruskog šefa diplomatijie Sergej Rjabkov.

РУСИЈА ПОРУЧИЛА АМЕРИЦИ: Обуздајте политику Кијева

Foto: Printscreen

Međutim, kako je naglasio, Rusija po pitanju Ukrajine neće razgovarati sa Amerikom ni na nivou Ministarstva spoljnih poslova, ni na nivou Ministarstva odbrane.

U osvrtu na nedavnu izjavu portparolke Bele kuće DŽen Psaki da Amerika „sarađuje“ sa Rusijom na raznim nivoima, kao i da je po pitanju Ukrajine nedavno održan sastanak na nivou spoljnopolitičkog i odbrambenog resora, Rjabkov je rekao da to nije istina.

- Ne mogu to da nazovem dezinformacijom, budući da pojedinih kontakata na drugim nivoima možda i jeste bilo, ali svakako da nismo razgovarali ni na nivou Ministarstva inostranih poslova, kao ni na nivou Ministarstva odbrane - kazao je.

- Jedino nam preostaje da pozovemo Vašington da što odgovornije pristupi rešavanju ukrajinskog pitanja kako bi se spustile tenzije - dodao je Rjabkov.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vatro Marx

10.04.2021. 15:21

Zapad (NATO ) nema muda da se suprostavi Russiji ito na samom pragu . Od pocetka sam rekao da od toga nece biti nista, i dobro je nema poigravanja da Russijom.