SPREČEN NAPAD DŽIHADISTA NA KRIMU: Spremali bombaški napad na školu

Tanjug

09. 04. 2021. u 12:13

RUSKA federalna služba bezbednosti (FSB) sprečila je teroristički napad u glavnom gradu Krima Simferopolju i privela dvojicu pripadnika džihadističke organizacije "Hajat Tahrir el Šam" koji su pripremali napad na obrazovnu ustanovu upotrebom improvizovanih bombi.

СПРЕЧЕН НАПАД ЏИХАДИСТА НА КРИМУ: Спремали бомбашки напад на школу

Foto: FSB RF

- Savezna služba bezbednosti sprečila je teroristički akt u Republici Krim. Privedena su dva državljanina Rusije, rođeni 1992. i 1999. godine, a obojica su članovi međunarodne terorističke organizacije ''Hajat Tahrir el Šam'' koja je zabranjena u Rusiji - navodi se u zvaničnom saopštenju FSB, prenosi TAS S.

Agencija navodi da je FSB saopštio da su teroristi planirali oružani napad upotrebom improvizovanih eksplozivnih naprava na obrazovnu ustanovu u Simferopolju, a nakon napada imali su plan da preko Ukrajine odu za Tursku ili Siriju.

Informativna služba regionalnog centra FSB je navela i da su njihovi operativci zaplenili komponente za izradu improvizovane bombe, uključujući gelere i eksploziv, a da su kod uhapšenih pronađeni i komunikacijski uređaji sa uputstvima za izradu eksploziva i eksplozivnih naprava, kao i tekstualne i glasovne poruke koje su razmenjivali sa drugim članovima međunarodne terorističke organizacije u kojima su razmatrali planove za terorističke napade, prenosi TAS S.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)