ALARMANTNO U NEMAČKOJ UOČI USKRSA: Građanima savetuju da ne putuju i da izbegavaju kontakte - strahuju od 3. talasa korone

Novosti onlajn

26. 03. 2021. u 16:40

NEMAČKA vlada pozvala je svoje građane da tokom uskršnjih praznika izbegavaju kontakte, da Uskrs proslave u najužem krugu ljudi i takođe da izbegavaju putovanja, dok epidemiolozi upozoravaju da bi treći talas epidemije mogao biti gori od prva dva.

АЛАРМАНТНО У НЕМАЧКОЈ УОЧИ УСКРСА: Грађанима саветују да не путују и да избегавају контакте - страхују од 3. таласа короне

Bolnica Šarite u Berlinu / Foto Tanjug

- Ako se susrećete s drugima, onda je najbolje da to činite na otvorenom jer je tamo najmanja šansa da se zarazite - rekao je nemački ministar zdravstva Jens Špan.

Demohrišćanski političar trenutnu situaciju uporedio je sa maratonom.

- Nalazimo se na 38. kilometru, a poslednji kilometri su najteži - rekao je Špan.

On je upozorio i da bi nemački zdravstveni sistem mogao da kolabira ako savezne pokrajine ne budu striktno primenjivale pravila o zatvaranjima pri incidenciji od preko 100.

Na zajedničkoj konferenciji ministar Špan i direktor epidemiološkog instituta Robert Koh Lotar Viler apelovali su na građane da izbegavaju putovanja i kontakte.

- Mobilnost i kontakti su gorivo pandemije - rekao je Viler koji je preporučio nošenje maske i u zatvorenim privatnim prostorima.

Viler je upozorio da bi treći pandemijski talas zbog mutiranih varijanti virusa mogao biti gori od prva dva.

Vlada razmišlja o zabrani putovanja u inostranstvo za Uskrs.

U petak ujutro Institut Robert Koh zabeležio je 21.573 novih slučajeva koronavirusom za 24 sata.

Kako prenose nemački mediji, savezna vlada razmatra mogućnost zabrane putovanja u inostranstvo tokom uskršnjih praznika.

Već sad je uvedeno pravilo po kojem će povratnici iz inostranstva, bez obzira na to dolaze li iz rizičnih područja ili ne, morati pri dolasku u Nemačku da pokažu negativan test na koronu.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati