PRINC HARI IMA NOVI POSAO: Poverena mu je vrlo retka uloga u korporativnom svetu

Novosti online

23. 03. 2021. u 16:58

VIŠE nije "radni" član kraljevske porodice, već princ Hari ima novi posao: biće direktor u jednom startapu iz Silikonske doline.

ПРИНЦ ХАРИ ИМА НОВИ ПОСАО: Поверена му је врло ретка улога у корпоративном свету

Foto AP

 Vojvoda od Saseksa postaje CIO u "BetterUp Inc", brzorastućoj kompaniji za koučing i mentalno zdravlje.

U poslednje vreme, Hari je svoju slavu dosta koristio kako bi ulazio u neke unosne poslove, a sada kaže da "namerava da pomogne stvaranju uticaja na ljudske živote". Tako je kratko odgovorio u mejlu, kada su ga pitali zašto je odlučio da prihvati ovaj posao.

- Proaktivni trening pruža beskrajne mogućnosti za lični razvoj, povećanu svest i svestrani bolji život- dodao je. Očekuje se da princ Hari na novoj poziciji da svoj doprinos inicijativama, uključujući odluke o strategiji proizvoda i dobrotvorne priloge, te da javno zagovara teme vezane za mentalno zdravlje.

Kako je srednja reč u nazivu funkcije impakt, odnosno uticaj, sasvim je jasno šta je Harijev novi zadatak. Ipak, ova poslovna uloga je relativno retka u korporativnom svetu, iako je imaju neke kompanije, kao "Sejlsfors".

Kada je reč o novom angažmanu britanskog princa, i supruga Megan Markl, nisu izneti detaljni podaci o samom ugovoru i eventualnoj zaradi. Zna se da Hari neće šefovati zaposlenima niti imati direktne izveštaje, ali verovatno će provesti neko vreme u sedištu kompanije u San Francisku, kada to bude bezbedno.

Takođe, trebalo bi da bude prisutan na sastancima i da učestvuje u događajima koje "Beter ap INC" organizuje.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024