EU NEĆE RUSKU VAKCINU MAKAR SVI POMRLI: Evropski komesar tvrdi da im nije potreban "Sputnjik V"

Novosti online

22. 03. 2021. u 08:04

EU nije potrebna ruska vakcina protiv korone „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je televiziji TF1 evropski komesar za pitanja unutrašnjeg tržišta Tjeri Breton.

ЕУ НЕЋЕ РУСКУ ВАКЦИНУ МАКАР СВИ ПОМРЛИ: Европски комесар тврди да им није потребан Спутњик V

Foto: Depositphotos

- Od marta do juna ćemo isporučiti u Evropu 300-350 miliona doza vakcina. Pošto je Evropa kontinent na kojem je najviše vakcina odobreno (četiri), mi smo i prvi kontinent u planu proizvodnje vakcina. Apsolutno nam nije potreban „Sputnjik Ve“… Što se tiče „Sputnjik Ve“, Rusi imaju problema sa njegovom proizvodnjom, i ako im bude bila potrebna pomoć, vratićemo se tome u drugom polugodištu, ali sad su prioritet Evropljani - rekao je političar. Po njegovim rečima, treba masovno proizvoditi i deliti već odobrene vakcine.

Breton je dodao da bi kolektivni imunitet u Evropi mogao biti stvoren do 14. jula – francuskog nacionalnog praznika.

Podsetimo, Breton je prošle nedelje izjavio da Evropska komisija ne sumnja u kvalitet „Sputnjika Ve“, ali da je poznato da Rusija ima „poteškoće sa proizvodnjom ove vakcine“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja