META SU MU BILI BIL GEJTS, OBAMA, ILON MASK: Prevarant završio u zatvoru - evo zbog čega neće dobiti kaznu od 10 godina

Novosti onlajn

17. 03. 2021. u 15:55

GREJEM Ajvan Klark, tinejdžer optužen da stoji iza prošlogodišnje Tviter prevare, priznao je krivicu.

МЕТА СУ МУ БИЛИ БИЛ ГЕЈТС, ОБАМА, ИЛОН МАСК: Преварант завршио у затвору - ево због чега неће добити казну од 10 година

Depositphotos

Tri godine provešče u zatvoru za maloletnike, jer je, u skladu sa zakonima Floride, osuđen kao "mladi prestupnik", a ne kao odrasla osoba, u kom slučaju bi dobio 10 godina zatvora.

Klark je uhapšen u julu 2020, kada je još uvek imao 17 godina, zajedno sa još dve osobe, nekoliko nedelja nakon što su hakovali naloge poznatih ličnosti na Tviteru, uključujući Bila Gejtsa, Baraka Obamu, Kanjea Vesta, Ilona Maska i druge.

Oni su sa tih naloga tvitovali da će "udvostručiti svaki bitkoin koji im se pošalje", i na taj način su uspeli da skupe 117.000 dolara, pre nego što su nalozi vraćeni vlasnicima, prenosi Yahoo.

Ispostavilo se da su hakeri koristili veoma lukavu tehniku - socijalni inženjering, kojim su zapravo zadobijali poverenje tačno određenih ljudi koji su zaposleni u Twitteru, a onda putem njihovih naloga dospeli i to ovih ostalih.

Inače, Klark je 2019. godine već bio privođen zbog toga što je krao bitkoine od jednog investitora u Sijetlu, ali pošto je tada imao 17 godina, bio je maloletnik i nije mogao da ide u zatvor.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba