KONAČNO ISPRAVNO REŠENJE: Zaharova komentarisala najavu Vašingtona da više neće svrgavati režime

Novosti onlajn

03. 03. 2021. u 22:37

КОНАЧНО ИСПРАВНО РЕШЕЊЕ: Захарова коментарисала најаву Вашингтона да више неће свргавати режиме

Foto: EPA

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena koji je rekao da Vašigton više neće silom uvoditi demokratiju u svetu, ocenivši to kao „ispravnu odluku“.

- Izvrsna teza...Sjedinjene Američke Države su konačno donele ispravnu odluku. Želim da istaknem da demokratiju ne treba nametati silom. Drugim suverenim zemljama ne treba nametati bilo šta bez njihove volje, zvanične saglasnosti, bez poštovanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti tih država, ne samo silom nego ni pomoću nekih drugih resursa. Jednostavno treba pročitati ustav UN i voditi se njime. U principu, to je mala brošura, savladaće je Stejt department - rekla je Zaharova.

Prethodno je američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio da Vašington više neće rušiti režime i nametati demokratiju silom, pošto to ne donosi rezultate. Po njegovim rečima, Vašington će „to činiti drugačije“ – sopstvenim primerom i podsticanjem na reforme i demokratiju.

Ranije je američki predsednik DŽo Bajden izjavio da se Amerika vraća na međunarodnu arenu. Najvažnija tačka njegove spoljne politike će biti saradnja sa EU. Po njegovim rečima SAD i njihovi partneri treba da štite demokratiju i pokažu da ona nije relikt prošlosti.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Tribal

04.03.2021. 19:28

Savladaće oni fizički tu "malu brošuru",nego, njihov problem je um, da li namerno ili slučajno, oni uvek sve shvate na devijantan način, da ne koristim adekvatne reči.