SUDIJA “UDARIO RAMPU” BAJDENU: Predsednikovo naređenje o zabranu deportacije migranata blokirano

Tanjug

24. 02. 2021. u 18:55

FEDERALNI sudija u Teksasu Dru Tipton blokirao je naređenje predsednika SAD Džoa Bajdena da se zabrane deportacije migranata u narednih 100 dana.

СУДИЈА “УДАРИО РАМПУ” БАЈДЕНУ: Председниково наређење о забрану депортације миграната блокирано

Foto AP

Sudija Tipton je odluku doneo rano jutros po srednjeevropskom vremenu i ona će važiti na neodređeno vreme, preneo je Njujork post.

Državni tužilac Teksasa Ken Pakston je ranije napisao tužbu protiv zabrane deportacije, tvrdeći da je neustavna i da će izazvati značajne ekonomske probleme toj američkoj državi.

Tipton, koga je postavio bivši predsednik Donald Tramp, i u januaru je privremeno blokirao jednu Bajdenovu odluku na dve nedelje, jer mu, kako je objasnio, nova administracija nije dala konkretne, opravdane razloge za 100 dana zabrane.

Bajdenova zabrana deportacije je trebalo da važi za svakog migranta koji uđe ilegalno u zemlju i uz uslov da nije optužen za terorizam i špijunažu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi