RUSKE KAMIKAZE RAZNELE DŽIHADISTE: Opasni "Turkestanci" meta napada, ostali samo pepeo i iskrivljeni metal (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

11. 02. 2021. u 19:19

LUTAJUĆI projektili, poznatiji i kao dronovi kamikaze, pogodili su danas vozilo džihadističke Turkestanske islamske partije u selu Tufahije na severu provincije Latakija.

РУСКЕ КАМИКАЗЕ РАЗНЕЛЕ ЏИХАДИСТЕ: Опасни Туркестанци мета напада, остали само пепео и искривљени метал (ВИДЕО)

Foto: Tviter/Printscreen

Iako za sada nema zvanične potvrde, napad su najverovatnije izvršile ruske snage, pri čemu je kamion natovaren municijom potpuno uništen.

 Još uvek nije poznat broj žrtava, a s obzirom da "Turkestanci" nemaju običaj da objavljuju svoje gubitke verovatno nećemo ni saznati bilans napada.

Turkestanska islamska partija je, uz Imarat Kavkaz, jedna od najfanatičnijih i najopasnijih džihadističkih formacija u Siriji.

U njihovim redovima mahom ratuju Ujguri iz Kine, a poznati su i po tome što zajedno sa albanskim džihadistima već godinama uspešno brane planinski grad Kabani u Latakiji.

Prošle godine, u nizu sličnih napada dronovi kamikaze su uništili položaje i opremu militanata u sirijskoj provinciji Idlib.

Današnji napad je verovatno odgovor na zasede koje su ujgurski džihadisti postavili sirijskim vojnicima. Samo u poslednja 24 časa džihadistički snajperisti su izveli tri napada. 

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna