TITO JE BIO NEMILOSRDNI KOMUNISTIČKI DIKTATOR: Italijanski mediji osuli paljbu po maršalu, smetaju im nazivi ulica

Novosti online

10. 02. 2021. u 16:09

U NEKOLIKO gradova u Italiji postoje ulice koje nose ime Josipa Broza Tita, nekadašnjeg predsednika SFRJ, ali nedavno je pokrenuta inicijativa da se one preimenuju.

ТИТО ЈЕ БИО НЕМИЛОСРДНИ КОМУНИСТИЧКИ ДИКТАТОР: Италијански медији осули паљбу по маршалу, сметају им називи улица

Foto: Novosti arhiva

Kako piše italijanski portal „Đornale“, neshvatljivo je da širom Italije ulice još uvek nose ime „najnemilosrdnijeg komunističkog diktatora“

- Kako biste reagovali kad bi neka italijanska ulica nosila ime Adolfa Hitlera ili Jozefa Mengelea? - pita se autor članka, i dodaje da ulice u Italiji ipak nose ime jednog zlotvora.

U tekstu se navodi da su Titovi partizani ubijali i mučili Italijane i počinili neviđena zverstva.

Portal dodaje da su zahtevi za preimenovanje ulica koje noze naziv po Titu najčešće odbijeni, a da su natpisi koji slave velikog komunističkog diktatora i dalje tu, „rugajući se Italiji i Italijanima“.

Reč je o ulicama u Parmi, Nuoru, Ređo Emiliji...

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Vatro Marx

10.02.2021. 20:42

Da T i t o je bijo nemilodrdan prema fadistima Hitleru, Musoliniu, Franku Pavelicu i ostalima, zahvalnost partizanima cijele Europe dotukil su ih nscisto, i danas zivimo u slobodu i demokratij. T i t o, Enriko Beniguer i ostali i partizani Europe ne zasluzuju ovakv komentar fasisticki itlijanski portal " Giornale", sramno, bedno, i mizerni komentar povodom Josipa Broza Tita i partizan sto ih cijeli svijet postovao i postuje. Posjetite Njemacku, Spanjolsku, Italiju Francuskuj i druge Europske zemlje, pacete vidjeti kada fasisti r a s i s t i krenu u akciji da te strah uhvati, ne biraju srestva ganjnju, udaraju, zapale, zgrade gde zive stranci posebno druge boje. U Spanjolsku , ulice ,zgrade, bolnice, univerziteti, spomenici sve sto je bilo imenovano Franco (Franko) sve je sklonjeno. Fasisti koji su bili cijelu planetu u crno zavili, ovima sadasnjim necemo im dozvoliti da se vise ponovo.

SvenSrb

28.02.2021. 19:12

Tito se dogovarao sa Nemcima. Ti Vatro Marx. Malo neznaš o njemu. Polako izlazi istina neko će videti i čuti pravu istinu nekada kad bude vreme