NEMAŠ MASKU, PLATI 250 DOLARA: Putnici na aerodromima suočeni sa novim kaznama

D.R.Đ.

05. 02. 2021. u 23:45

UKOLIKO ne nose masku u avionima ili na aerodromima u SAD putnici će se suočiti sa novčanom kaznom od 250 dolara, a ako se taj prekršaj ponovi sledeća kazna iznosiće 1.500 dolara.

НЕМАШ МАСКУ, ПЛАТИ 250 ДОЛАРА: Путници на аеродромима суочени са новим казнама

Foto: AP

Ovo će važiti kako za domaća, tako i za međunarodna putovanja.

Ova mera je najnoviji predlog američke Uprave za bezbednost transporta i veruje se da će pomoći u sprečavanju daljeg širenja Kovida-19.

Zahtevaće se da svi putnici stariji od dve godine i članovi posade nose maske za lice, dok će se privremeno spuštanje maske tražiti pri verifikaciji identiteta na bezbednosnim punktovima. Takođe se naglašava da štitnici za lice nisu prihvatljiva zamena za masku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)