PREMINUO LEKAR KOJI JE LEČIO NAVALJNOG: Nije saopšten uzrok smrti

Tanjug

04. 02. 2021. u 20:53

SERGEJ Maksimišin, zamenik glavnog lekara bolnice u ruskom gradu Omsku, u kojoj je lider opozicije Aleksej Navalni lečen odmah nakon što je navodno otrovan, preminuo je danas, saopštila je bolnica.

ПРЕМИНУО ЛЕКАР КОЈИ ЈЕ ЛЕЧИО НАВАЉНОГ: Није саопштен узрок смрти

Foto: EPA

Maksimišin, koji je bio zamenik glavnog lekara omske bolnice za hitne slučajeve, preminuo je u 55. godini, navodi bolnica, prenosi Si-En-En.

U saopštenju se ne pominje uzrok smrti.

Navaljni je prvobitno primljen u jedinicu za akutno trovanje omske hitne bolnice 20. avgusta, nakon što mu je pozlilo u avionu koji je krenuo ka Moskvi.

U vreme hospitalizacije Navaljnog, Makimišin nije održao nikakve brifinge za štampu, dodaje američka televizijska mreža.

Kao zamenik glavnog lekara u bolnici za anesteziologiju i reanimaciju, bio je jedan od najstarijih lekara u bolnici.

Leonid Volkov, saradnik Navaljnog, potvrdio je da je Maksimišin bio zadužen za lečenje opozicionog lidera.

- Sergej Maksimišin je bio šef odeljenja koje je lečilo Alekseja Navaljnog i bio zadužen za njegovo lečenje - posebno za njegovu medicinski izazvanu komu - rekao je Volkov za Si-En-En.

On je dodao da je Maksimišin znao više od bilo koga o stanju Navaljnog i da zbog toga ne može da odbaci mogućnost da njegova smrt nije nastupila prirodnim putem.

- Međutim, ruski zdravstveni sistem je veoma loš i nije retko da lekari njegovih godina iznenada umru. Sumnjam da će biti sprovedena neka istraga o njegovoj smrti - dodao je Volkov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MilaS

05.02.2021. 06:45

...a sve objavio zabrinuti za demokratiju i transparentnost u Rusiji SiEnEn...uf uf uf...da nece da ih uce demoNkratiji i kako se odrzavaju fer i posteni izbori?...lose su tipovali,slab im odziv "proeuropskoatlantskih" Rusa,kao i kod nas...moze to Srdjica i bolje...mora...dobro je placen za rusenje postojecih i stvaranje proamerickih,izdajnickih Vlada...malo su se zaleteli sa Rusijom...uzdam se u Boga...