TRAMP GA JE IZDAO I PREVARIO: Čovek sa rogovima koji je upao u Kapitol želi da svedoči protiv bivšeg predsednika

Novosti online

29. 01. 2021. u 13:29

MUŠKARAC sa rogovima koji je upao u američki Kapitol 6. januara ove godine navodno želi da svedoči protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

ТРАМП ГА ЈЕ ИЗДАО И ПРЕВАРИО: Човек са роговима који је упао у Капитол жели да сведочи против бившег председника

Foto: Tanjug AP

Džejkob Entoni Čensli, zvani Džejk Andželi ili "Kjuanon šaman" spreman je da se pojavi na suđenju u februaru na kojem se odlučuje da li će Tramp biti opozvan, rekao je njegov advokat Albert Vatkins za AP.

Međutim, kako je rekao Vatkind, Čensli još uvek nije stupio u kontakt sa nekim članom Senata.

Čensli tvrdi da je učestvovao u nemirima 6. januara na "zahtev predsednka da sve "patriote" dođu u Vašington 6. januara".

Samoprozvani šaman nije jedini koji iznosi sličan argument - još najmanje četiri demonstranta insistiraju da su samo sledili Trampove naredbe.

On je zatražio pomilovanje od Trampa, ali kada do toga nije došlo, "Čensli je osetio da ga je predsednik izdao i prevario", rekao je njegov advokat.

Da podsetimo, brojne Trampove pristalice upale su u zgradu Kongresa nakon što im se tadašnji predsednik obratio na skupu, na kojem je još jednom ponovio da su izbori pokradeni.

U trenutku upada u Kongresu je bila sednica na kojoj je trebalo da se Džo Bajden i zvanično proglasi pobednikom predsedničkih izbora.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024