LEDENI TALAS U JUŽNOJ KOREJI: Zaleđena reka Han u Seulu (FOTO+VIDEO)

Tanjug

10. 01. 2021. u 00:30

Reka Han, koja prolazi kroz južnokorejsku prestonicu Seul, zaledila se danas, prvi put posle dve godine, nakon što je tu zemlju tokom poslednjih dana zahvatio snažan hladni talas.

ЛЕДЕНИ ТАЛАС У ЈУЖНОЈ КОРЕЈИ: Залеђена река Хан у Сеулу (ФОТО+ВИДЕО)

Fto: Printskrin

Južnokorejska meteorološka uprava (KMA) prijavila je danas prvo sezonsko stvaranje leda na reci Han, jer su se najniže jutarnje temperature spustile do minus 16,6 stepeni Celzijusa, prenosi agencija Jonhap.

Zamrzavanje reke Han desilo se četiri dana ranije od 30-godišnjeg proseka, a primećeno je prvi put posle dve godine jer se na reci prošle godine nije stvorio led zbog tople zime, saopštila je KMA.

Za Seul i mnoga druga centralna područja u zemlji od srede važi meteo upozorenje zbog veoma hladnog talasa, pošto su se najniže dnevne temperature spustile ispod minus 20 C.

Ni južni region zemlje nije bio izuzet od nadiranja ove hladne struje, koja se proširila iz Sibira na jug, pa je u gradu Busanu, gde najniža dnevna temperatura pala ispod minus 10 C, došlo do stvaranja ledenog pokrivača na reci Naktdong, prvi put posle tri godine, saopštila je KMA.

Očekuje se da će se hladni talas, koji se poslednjih dana proširio celom zemljom i naneo dosta štete stanovnicima Južne Koreje, zadržati do sledećeg utorka ili srede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku