BILO JE KAO U LOŠIM HOLIVUDSKIM FILMOVIMA: Nepoznati detalji Putinove božićne posete Asadu

Novosti online/Đ. M.

07. 01. 2021. u 20:10

MINISTAR odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu otkrio je do sada nepoznate detalje posete Vladimira Putina Siriji, koja se zbila pre tačno godinu dana, piše RIA Novosti.

БИЛО ЈЕ КАО У ЛОШИМ ХОЛИВУДСКИМ ФИЛМОВИМА: Непознати детаљи Путинове божићне посете Асаду

Foto: EPA/Depositphotos

On je intervjuisan za potrebe filma "Rusija nema pravo na grešku - Božićna poseta Damasku", i rekao je da pripreme za dolazak u Siriju nalikuju nekom holivudskom filmu.

- Ovaj film može biti vrlo dobar primer kako fukncionišu naše službe, ali sa druge strane može i da nalikuje na triler koji je gori od bilo kog holivudskog filma - rekao je Šojgu u šali.

Ruski ministar odbrane je rekao da je Putin sam odlučio da ode u Siriju, i da su pre poletanja detaljno analizirani izveštaji svih bezbednosnih službi, pre svega Generalštaba, koji su saopštili da su završene velike borbe u Siriji i da je počela obnova mirnog načina života.

Putinova poseta je takođe pokazala i građanima Sirije počela tranzicija zemlje u novu fazu.

Šojgu je naglasio da je, kako se približavao datum posete, napetost među ruskim bezbednjacima stalno rasla, pogotovo zbog određenih izveštaja koji su stizali sa terena.

- Specijalisti bezbednosnih agencija su izvršili potpunu i detaljnu procenu svih pretnji, dok su u isto vreme morali da izbegnu bilo kakvo privlačenje pažnje na predstojeću Putinovu posetu. Zato su pripreme počele mnogo pre datuma putovanja - rekao je Šojgu.

Foto: EPA

General Valerij Gerasimov je rekao da je trasa kretanja Putinovog vozila proveravana stalno, zbog mogućih postavljenih eksplozivnih naprava, kao i da su zgrade duž te rute bile pregledane od strane specijalista za radiacionu, hemijsku i biološku zaštitu.

Podsećamo, Putin je posetio Damask 7. januara 2020. On je bio u komandnom centru ruske vojske, a zatim je razgovarao sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom. Pored toga, vozio se kroz Damask, posetio pravoslavnu crkvu Svete Device Marije i jednu od najstarijih džamija na svetu - džamiju Umajad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...