OSUĐEN NA 897 GODINA ZATVORA: Silovatelj u SAD 15 godina zlostavljao žene, evo šta ga je odalo

Novosti online

19. 12. 2020. u 09:43

ROJ Čarls Veler, serijski silovatelj koji je 15 godina terorisirao žene u Kaliforniji, osuđen je na 897 godina zatvora, piše Si-En-En.

ОСУЂЕН НА 897 ГОДИНА ЗАТВОРА: Силоватељ у САД 15 година злостављао жене, ево шта га је одало

Foto: Američka policija

Veler je u periodu od 1991. do 2006. godine napao veliki broj žena u Kaliforniji. Provaljivao je u njihove domove, vezao ih i silovao. Obično je napadao noću, a ne retko je kidnapovao žene i odvodio ih do bankomata gde bi ih opljačkao.

Silovatelj je identifikovan po tragovima DNK koje je ostavljao za sobom. S obzirom da njegov DNK nije unesen u državnoj bazi o počiniteljima krivičnih dela, istražitelji su morali koristiti posebnu tehnologiju koja ih je povezala sa Velerom.

Prošlog meseca porota iz Sakramenta ga je osudila po 46 tačaka u nizu napada na devet žena od 1991. do 2006. godine, koje su sve svedočile u višedecenijskoj potrazi za pravdom.

Protiv njega je u Sakramentu svedočilo devet žrtava, a on je od početka sudskog procesa tvrdio kako nije kriv. Njegove žrtve su godinama čekale pravdu, veliki broj njih sada ima više od 80 godina.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba