DRONOVI-KAMIKAZE NA ZADATKU U SIRIJI: Ruska vojska ocenjuje moć svog novog ubojitog oružja (VIDEO)

Novosti onlajn

07. 12. 2020. u 21:28

ДРОНОВИ-КАМИКАЗЕ НА ЗАДАТКУ У СИРИЈИ: Руска војска оцењује моћ свог новог убојитог оружја (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/Ruptly

BORBENI dronovi koncerna „Kalašnjikov“ dobro su se pokazali u borbama u Siriji i Ministarstvo odbrane Rusije će nastaviti da ih koristi, rekao je generalni direktor državne korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov.

- Dronovi 'Kalašnjikov' učestvovali su u borbama u Siriji, gde su se veoma dobro pokazali i Ministarstvo odbrane Rusije će ih sa zadovoljstvom kupiti i to ne samo dronove za izviđanje, već i za borbu - rekao je Čemezov.

Naglasio je da su, uprkos njihovoj kompaktnosti i manjoj snazi u poređenju sa velikim dronovima, pokazali veliku efikasnost.

Čemezov je dodao da se udarni dron „Korsar“, koji je razvio „Rosteh“, trenutno nalazi u fazi ispitivanja.

Kompanija „Zala“, koja je lider u koncernu „Kalašnjikov“ u razvoju bespilotnih letelica, ima dva borbena proizvoda: udarnu bespilotnu letelicu-kamikaza „Zala-KIB“ i njenu savremeniju varijantu - „Zala Lancet“. Ovaj dron ima izviđački, komunikacioni, navigacioni i visokoprecizni udarni elemenat. Sposoban je da izvodi napade u vazduhu, na kopnu i u vodi bez stvaranja kopnene ili morske infrastrukture.

Podsetimo, u junu 2019. godine objavljeno je da je koncern „Kalašnjikov“ napravio prvi u Rusiji leteći kamikaza-dron „Zala Lancet“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)