„ZABAVA POČINJE!” Ruski stručnjak tvrdi da Amerikanci ne mogu da se odbrane od ruskih hipersoničnih raketa

Novosti online

02. 12. 2020. u 11:59

RUSKA hipersonična raketa „Cirkon“ ozbiljno zbunjuje Pentagon i Kongres SAD, rekao je vojni stručnjak Aleksej Leonkov u programu „Solovjev uživo“.

„ЗАБАВА ПОЧИЊЕ!” Руски стручњак тврди да Американци не могу да се одбране од руских хиперсоничних ракета

Foto: Tviter MO Rusije

Stručnjak je rekao da je relevantni odbor američkog parlamenta održao nekoliko sastanaka sa admiralima o tome kako se zaštititi od nove hipersonične rakete Rusije.

Leonkov je primetio da su američki specijalci smatraju da za poraz jednog ,,Cirkona", po njihovom mišljenju, biće potrebno deset raketa presretača ,,SM-3 Blok II".

- Ali ,,Cirkon" neće leteti sam. Obično rakete ove vrste lete u jatu. U početku će na radarima izgledati kao jedna meta, ali kada se razvije u bojnoj formaciji, zabava počinje  - opisao je stručnjak mogući scenario.

Prema tome, prema njegovim rečima, nove rakete presretači neće omogućiti SAD da se odbrani od pretnje hipersoničnog ,,Cirkona".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024