DOKTORE, NE DAJ MI DA UMREM: Momak sa svastikom na grudima molio lekara jevreja da ga spase!

Novosti online

05. 12. 2020. u 11:30

ДОКТОРЕ, НЕ ДАЈ МИ ДА УМРЕМ: Момак са свастиком на грудима молио лекара јевреја да га спасе!

Foto AP

LEKAR iz Kalifornije, inače Jevrej, objavio je svoju priču o lečenju pacijenta koji je bio zaražen koronavirusom, a čije je telo bilo prekriveno nacističkim tetovažama. U seriji objava na društvenim mrežama, opisao je kako se osećao u tim trenucima.

Doktor Tejlor Nikols, čiji su tvitovi o ovom iskustvu postali viralni, objasnio je sa sa kakvom se situacijom suočio dok je lečio obolele od virusa korona.

Ovaj čovek suočio se sa pacijentom koji je “izgledao bolesno, bilo mu je neugodno, bio je uplašen”, a kada je osoblje Hitne pomoći u bolnici kod Sakramenta skinulo njegovu majicu, svi su primetili tetovaže na njegovom telu.

– Svastika se hrabro isticala na njegovim grudima. SS tetovaže i druge oznake koje su ranije bile prekrivene majicom, sada su bile očigledne u sobi – rekao je Nikols.

Među ostalim prisutnim članovima osoblja bili su i medicinska sestra Afroamerikanka i terapeut Azijat, prenosi “Independent”.

– Ne daj mi da umrem doktore – rekao je čvrsto građen čovek bez daha dok je prebacivan na kiseonik.

Kako je dodao, taj čovek je pokazao znake dugogodišnje upotrebe metamfetamina, a zuba gotovo da nije ni imao.

Nikols ga je uverio da će se pobrinuti za njega i održati ga u životu najbolje što može.

Pacijent je nastavio da se bori da diše, tražio je od doktora da učine sve što mogu, uključujući i intubiranje.

– Svi smo videli. Simboli mržnje na njegovom telu spolja i ponosno su objavljivali njegove stavove. Svi smo znali šta on misli o nama. Kako je cenio naš život. Ipak, bili smo tu, radili smo neometano kao tim kako bismo bili sigurni da smo mu pružili najbolju šansu da preživi. Sve dok sam nosio maske, odelo, zaštitu za lice, rukavice – napisao je on.

Nikols je pisao o stresu, strahu i izolaciji onih iz medicinske oblasti koji moraju non-stop da se nose sa virusom kako se pandemija korona virusa ubrzava.

Opisujući kako se nosio sa pacijentima rasistima i svastikama još od srednje škole, Nikols je napisao da je to uvek prevazilazio mantrom da je osobi koja mu je došla potreban lekar, a da je to on.

Priznaje da se pita šta bi čovek sa nacističkim tetovažama mogao da pomisli o tome što se o njemu brine Jevrej ili šta bi bilo da su uloge zamenjene.

– Prvi put prepoznajem da sam oklevao, ambivalentan. Pandemija me je istrošila i moja mantra trenutno nema isti uticaj. I shvatam da možda nisam OK – naveo je on.

Priča o ovom lekaru podeljena je više hiljada puta i zadobila je brojne lajkove i komentare.

Da podsetimo, u Kaliforniji je zabeleženo preko 1,24 miliona slučajeva korona virusa, sa preko 19.000 smrtnih ishoda.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)