AMERIČKI „JUGOSLOVENSKI SCENARIO” ZA RUSIJU: Puč protiv Putina, otimanje nuklearnog oružja, pa podela zemlje

Novosti online

02. 12. 2020. u 19:22

ZAOŠTRAVANjE vojnih sukoba, situacija političke nestabilnosti na granicama Rusije, kao i povećan broj provokacija američke vojske i njenih saveznika na vazdušnoj i vodenoj teritoriji Ruske Federacije, sprovođenje su strategije Vašingtona za raspad Ruske Federacije prema jugoslovenskom scenariju, smatra vojni stručnjak Jurij Knutov.

АМЕРИЧКИ „ЈУГОСЛОВЕНСКИ СЦЕНАРИО” ЗА РУСИЈУ: Пуч против Путина, отимање нуклеарног оружја, па подела земље

Foto: Depositphotos

- Krajem prošle godine, Sjedinjene Države usvojile su strategiju ,,trojanskog konja". To podrazumeva da sve treba da gori na našim granicama, tako da razmišljamo o bezbednosti na našoj teritoriji ili susednim granicama, a ne da razmišljamo o onome što se dešava u svetu. Ovo je prvi cilj. Druga je da nas upropasti u trci u naoružanju, kao što se dogodilo sa SSSR-om, i zbog toga destabilizuje unutrašnju situaciju do revolucionarne, kako bi ljudi izašli na ulice i dogodio se puč - objasnio je ekspert, prenosi FAN.

Prema strategiji, veći deo ruske vojske trebalo bi da bude neutralisan kao što je bio 1991. da ne bi sledili naređenja rukovodstva.

- Vojska dobija naređenje da izvrši neke akcije, ona ih ne izvršava i ostaje na mestu. Mali deo vojske koji izađe da izvrši naređenje je uništen. Neutrališu ih avioni F35, F-22, hipersonično oružje. I tako se odvija stvarna promena moći - opisao je scenario Jurij Knutov.

Nakon toga, prema ekspertu, nuklearno oružje bi bilo povučeno iz Rusije i usledila bi podela zemlje po jugoslovenskom scenariju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024