AMERIČKI „JUGOSLOVENSKI SCENARIO” ZA RUSIJU: Puč protiv Putina, otimanje nuklearnog oružja, pa podela zemlje

Novosti online

02. 12. 2020. u 19:22

АМЕРИЧКИ „ЈУГОСЛОВЕНСКИ СЦЕНАРИО” ЗА РУСИЈУ: Пуч против Путина, отимање нуклеарног оружја, па подела земље

Foto: Depositphotos

ZAOŠTRAVANjE vojnih sukoba, situacija političke nestabilnosti na granicama Rusije, kao i povećan broj provokacija američke vojske i njenih saveznika na vazdušnoj i vodenoj teritoriji Ruske Federacije, sprovođenje su strategije Vašingtona za raspad Ruske Federacije prema jugoslovenskom scenariju, smatra vojni stručnjak Jurij Knutov.

- Krajem prošle godine, Sjedinjene Države usvojile su strategiju ,,trojanskog konja". To podrazumeva da sve treba da gori na našim granicama, tako da razmišljamo o bezbednosti na našoj teritoriji ili susednim granicama, a ne da razmišljamo o onome što se dešava u svetu. Ovo je prvi cilj. Druga je da nas upropasti u trci u naoružanju, kao što se dogodilo sa SSSR-om, i zbog toga destabilizuje unutrašnju situaciju do revolucionarne, kako bi ljudi izašli na ulice i dogodio se puč - objasnio je ekspert, prenosi FAN.

Prema strategiji, veći deo ruske vojske trebalo bi da bude neutralisan kao što je bio 1991. da ne bi sledili naređenja rukovodstva.

- Vojska dobija naređenje da izvrši neke akcije, ona ih ne izvršava i ostaje na mestu. Mali deo vojske koji izađe da izvrši naređenje je uništen. Neutrališu ih avioni F35, F-22, hipersonično oružje. I tako se odvija stvarna promena moći - opisao je scenario Jurij Knutov.

Nakon toga, prema ekspertu, nuklearno oružje bi bilo povučeno iz Rusije i usledila bi podela zemlje po jugoslovenskom scenariju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

pekabinac2011

02.12.2020. 19:32

sto je babi milo to joj se snilo,samo sto prvo treba da srede situaciju u svojoj drzavi,bice kod njih krvi do kolena u americi zivi bili pa videli

Miki Zg

02.12.2020. 20:28

Yu scenari ,koji neće proći kod Rusa ,zakasnili su 30 god. .Udarili na YU ,kao Hitler koji je udario na YU ,umjesto na SSSR izgubio 6 mjeseci ljeta i zaglibio u propast !

Duško

02.12.2020. 20:59

Šta je milo to se babi snilo ! I vrapci na grani znaju želje američke, ali od želje do ostvarenja istih mnogo je reka i gora.Ima jedna mala razlika niti je Milošević sposoban, još manje moćan kao Putin; a, niti je Jugoslavija kao Rusija. Dve sitnice, koje će se nadamo se doći glave svima koji remete već duže vreme svetski mir i poredak, svima koji nisu shvatili da je Rusija bič Božiji.

Nikola Uzelac

02.12.2020. 21:04

Ништа налик "југословенском" сценарију не може (на срећу) скоро да им прође у Русији: деведесете су давно прошле, а и тамо нема ни Хрвата, ни Словенаца.

Miroslav

04.12.2020. 00:03

Vazno je znati, na sta su spremni zlotvori. Godinama gledamo kako se na prljav nacin priblizavaju granici Rusije. Strasno je kako se ponasaju male drzavice oko granica Rusije, a ako puska pukne njihovi prijatelji ce ih zrtvovati. Ipak verujem da je Rusija sila, koja se moze odupreti zlotvorima. Sto se tice ulicara i nevladinih, sto pripremaju teren okupatoru, treba ih kazniti i proterati iz zemlje. Sve je vec vidjeno od Juge, Libije, Sirije, Iraka, Egipta. Radikalno treba obracunati, sa svim onim sto za saku para, zele zapaliti sopstvenu kucu. Verujem u Rusiju i legalno izabranog presednika Putina.

Lucky

04.12.2020. 00:31

USA je toliko ranjiva da nije ni sveana. Prvo ,rasizam je vrlo izrazen a crnaca je sve vise i sve su svesniji i bogatiji.Sigurno ce se jednom pobuniti a to nece stati samo na protestima.Mozda ce im se pridruziti i latino stanovnistvo jer je i ono ugrozeno.Drugo,razlike izmedju republikanaca i demokrata su takodje sve vece a tu se rdi iskljucivo o parama. Demokrate grabe sve sto mogu pa je pitanje samo dokle ce republikanci to da trpe.Resursi im presusuju,trziste takodje,ulaze u krizu velikom brzinom.

Zamišljeni

04.12.2020. 11:19

Komentari su uglavnom drčni a gde je drčnost nije odgovornost a čovek je dao sasvim ozbiljnu analizu. Netreba tražiti svoju snagu u nadi da će drugi propasti već u odgovrnom upravljanju i organizaciji svoje države — tad niko neće smeti da te napadne. I u selu napadaju na slabog a ne na jakog domaćina za kojeg znaju da će da im uzvrati. (A u ovaj scenario oni se za sada najviše uzdaju, to je tačno, a dobro bi ga bilo gledati kod njih!)