RASKRINKANA ZAVERA SI-EN-ENA PROTIV TRAMPA: Čelnici ove mreže na tajnim snimcima pokazali svoje pravo lice! (VIDEO)

Novosti online

02. 12. 2020. u 15:29

NOVOOBJAVLJENI snimci sugerišu da čelnici Si-En-Ena jednostavno ne žele da budu nepristrasni kada izveštavaju o trenutnoj situaciji, navodi osnivač projekta „Veritas“ DŽejms O'Kif pozivajući se na snimljene razgovore šefa Si-En-Ena DŽefa Zakera i savetnika te medijske mreže Dejvida Vidžilanta.

РАСКРИНКАНА ЗАВЕРА СИ-ЕН-ЕНА ПРОТИВ ТРАМПА: Челници ове мреже на тајним снимцима показали своје право лице! (ВИДЕО)

Foto: Si-En-En Pritnskrin

Iz Si-En-ena su, nakon ovoga, zapretili pokretanjem postupka protiv „Veritasa“ navodeći da je možda reč o teškom krivičnom delu.

U okviru projekta „Veritas“ objavljeni su novi snimci koji navodno razotkrivaju političku pristranost predsednika Zakera i drugih čelnika Si-En-Ena usmerenu protiv onih koji se protive njihovim političkim stavovima.

Na meti Si-En-Ena posebno su se našli američki predsednik Donald Tramp, voditelj Foksnjuza Taker Karlson, pa čak i republikanski senator Lindzi Graham, primetio je osnivač i izvršni direktor „Veritasa“ DŽejms O'Kif.

- Ovo je još jedna istraga o Si-En-Enu koju je projekat „Veritas“ sproveo, i još jednom su demonstrirali svoju partijsku političku agendu i potpuno odsustvo novinarske etike - pokazali su najnoviji podaci dobijeni istraživanjem poziva ove medijske mreže, koji se mesecima evidentiraju.

O'Kif je rekao da su otkrili da čelnici Si-En-Ena doslovno spletkare kada je reč o dnevnim vestima.

- Izjave najviših rukovodioca Si-En-Ena dokazuju da ih jednostavno ne zanima nepristrasnost u izveštavanju - naveo je O'Kif.

Glavni savetnik Si-En-Ena, kako je identifikovana osoba sa snimka, navodno je rekao da je Taker Karlson rasista i da mu je Foksnjuz dao zeleno svetlo za promociju ideja o superiornosti bele rase.

„Veritas“ citira i osobu koja je identifikovana kao šef Si-en-Ena DŽef Zuker kako govori o aktuelnom predsedniku: „Ovo je predsednik koji zna da gubi, koji zna da je u nevolji, da je bolestan, možda je i sve ovo posledica steroida ili ne. Ne znam. Ali ponaša se očajnički i nestabilan je, i mi to ne treba da normalizujemo".

To je podstaklo O'Kifa da oštro kritikuje Si-En-en zbog, kako navodi, nečuvenog i neprofesionalnog ponašanja, uprkos činjenici da sebe naziva medijem kojem se najviše veruje.

O svemu ovome povela se i rasprava na društvenim mrežama, a jedan korisnik je napisao:

- Sviđa mi se kako je Veritas raskrinkao Si-En-En kao propagandnu mrežu koja navija za DŽoa Bajdena i Demokratsku stranku. Svi smo to znali, ali je dobro to čuti.

Pojavile su se i tvrdnje da je sva moguća sumnja u objavljene snimke nestala onog trenutka kada je Si-En-En indirektno potvrdio njihovu valjanost „pretnjom“ konzervativnom novinarskom poduhvatu.

Ovo nije prvi put da projekat Veritas otkriva navodnu pristrasnost Si-En-Ena u internim uredničkim razgovorima i pregovorima. Prošle godine, nakon objavljivanja tajno snimljenih čelnika Si-En-Ena, koji raspravljaju o fokusiranju na antitrampovsko izveštavanje, izborni štab američkog predsednika Donalda Trampa zapretila je Si-En-Enu tužbom. I sam američki predsednik predlagao je da Si-En-En treba da bude procesuiran zbog dezinformacija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)