VOJSKA PRETI ODMAZDOM: Otkriveno čijim oružjem je ubijen iranski naučnik

Novosti onlajn

30. 11. 2020. u 11:37

ORUŽJE koje je bilo upotrebljeno za ubistvo iranskog nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizade proizvedeno je u Izraelu, saopštila je televizija „Pres“, pozivajući se na neimenovanog izvora.

ВОЈСКА ПРЕТИ ОДМАЗДОМ: Откривено чијим оружјем је убијен ирански научник

Foto: EPA

- Fragmenti oružja koji su bili otkriveni na mesto terorističkog napada imaju logotipe i tehničke karakteristike vojne industrije Izraela - navodi se u saopštenju televizije.

Nuklearni fizičar Mohsen Fahrizade poginuo je u atentatu u provinciji Teheran 27. novembra. On je bio rukovodilac organizacije za istraživanje i inovacije pri vojsci.

Foto: EPA

Mohsen Fahrizade

Ministar odbrane Irana Amir Hatami obećao je danas da će Teheran odgovoriti na ubistvo svog naučnika.

- Neprijatelj dobro zna i ja mu kao vojni odgovaram: ni jedan zločin, ni jedno ubistvo, ni jedan glupi postupak prema iranskom narodu neće ostati bez odgovora - rekao je on na sahrani naučnika u Teheranu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije