SPAS ZA NAROD: Ruska vojska podigla poljsku bolnicu u Karabahu (VIDEO)

Novosti online

30. 11. 2020. u 08:28

MINISTARSTVO odbrane Rusije podiglo je i opremilo poljsku bolnicu u prestonici Nagorno Karabaha, Stepanakertu.

СПАС ЗА НАРОД: Руска војска подигла пољску болницу у Карабаху (ВИДЕО)

Foto: Minoboronы Rossii Printskrin

- Pre svega, fokusirani smo na medicinsku zaštitu mirovnog kontingenta. Spremni smo i da pružimo pomoć civilima. Možemo primiti do 40 osoba - rekao je novinarima načelnik medicinskog odreda Jaroslav Ivanov.

Po njegovim rečima, bolnica je opremljena jedinicama intenzivne nege, funkcionalnom dijagnostikom, laboratorijom za dijagnostiku, operacionom salu, stomatološkom ordinacijom i kabinetom za oftalmologiju. Stigli su i aparati za ultrazvuk i rentgen.

Sporazum o Karabahu

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)