PONAŠA SE KAO UČENICA OSNOVNE ŠKOLE: Sergej Šojgu opleo po nemačkoj ministarki odbrane

Novosti onlajn

29. 11. 2020. u 13:54

MINISTRU odbrane Rusije Sergeju Šojguu se čini pričino detinjastom izjava njegove nemačke koleginice Anegret Kramp-Karenbauer da sa Rusijom treba razgovarati sa pozicije sile.

ПОНАША СЕ КАО УЧЕНИЦА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ: Сергеј Шојгу оплео по немачкој министарки одбране

Foto: EPA

Govoreći o 75. godišnjici velike pobede u Drugom svetkom ratu, Šojgu je podsetio da je ove godine u Crnom moru pronađen brod „Jermenija“ sa ostacima civila. Po mišljenju Šojgua, to je jedna od mnogobrojnih epizoda rata o kojem treba govoriti.

- Posebno kada današnja pokolenja političara, na primer u istoj toj Nemačkoj, počinju da nas uče kako da živimo, da pričaju da sa nama treba razgovarati sa pozicije sile - podsetio je Šojgu na nedavnu izjavu nemačke ministarke koja je u Bundestagu rekla da sa Rusijom, oko razoružanja, treba razgovarati sa pozicije sile.

- To više liči na govor učenice mlađih razreda, kojim napada učenike druge škole. Pri tom je otac ili majka učenice direktor škole i ona sebi može da priušti da se tako ponaša. Ali, deco, mi smo u drugoj školi, i naš direktor je drugi - rekao je Šojgu u geografskom društvu, tokom održavanja "Geografskog diktata".

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri