VELIKI UDARAC ZA ERDOGANA: Most dignut u vazduh, turske snage više neće proći (FOTO/VIDEO)

Novosti online

25. 11. 2020. u 20:52

ВЕЛИКИ УДАРАЦ ЗА ЕРДОГАНА: Мост дигнут у ваздух, турске снаге више неће проћи (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Novosti ilustracija

NEIDENTIFIKOVANE naoružane osobe digle su u vazduh most al-Nahel na autoputu M-4 koji povezuje luku Latakija sa gradom Alepom, industrijskim čvorištem u Siriji.

Most se nalazi u blizini grada Muhambala na jugozapadu Idliba. Opozicioni izvori rekli su da su naoružane osobe digle u vazduh most kako bi blokirali autoput M-4, gde su ruska vojna policija i turske snage ranije ove godine izvršile zajedničko patroliranje.

Naoružani ljudi minirali su most dok su se turske trupe raspoređivale duž M-4. Trupe su se verovatno pripremale za novu patrolu na autoputu.

Turska se obavezala da obezbedi i ponovo otvori autoput M-4 prema sporazumu o Idlibu sa Rusijom od 5. marta. Nekoliko zajedničkih patrola obavljeno je autoputem. Međutim, bilo je nekoliko napada, a autoput je ostao zatvoren od strane radikalnih grupa, uglavnom Hajat Tahrir al-Šama.

Turske snage sada pojačavaju svoje prisustvo južno od autoputa M-4 i navodno se pripremaju da samostalno patroliraju planinom al-Zavija.

Nedavne turske akcije u Idlibu ukazuju da Ankara nije u dobrim odnosima sa militantima u regionu. Ipak, i dalje će im odlučno pružati podršku protiv sirijskih vladinih snaga i njihovih saveznika.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)