RAŠIRENIH RUKU DOČEKALI RUSKE VOJNIKE: Stanovnici Karabaha mirni zbog prisustva mirovnjaka - "Uzdahnuli smo sa olakšanjem!"

Novosti onlajn

16. 11. 2020. u 15:57

STANOVNICI nepriznate republike Nagorno-Karabah pozitivno su reagovali na ruske mirovne snage i polažu velike nade u njihovu pomoć, rekao je pukovnik Aleksej Poljuhovič, zamenik komandanta mirovnog kontingenta Oružanih snaga Rusije u Karabahu.

РАШИРЕНИХ РУКУ ДОЧЕКАЛИ РУСКЕ ВОЈНИКЕ: Становници Карабаха мирни због присуства мировњака - Уздахнули смо са олакшањем!

Foto: EPA

- Lokalno stanovništvo je vrlo pozitivno dočekalo naš mirovni kontingent. Nadaju se da će im se našim dolaskom vratiti miran život - izjavio je Poljuhovič.

Prema njegovim rečima, prestonica Nagorno-Karabaha Stepanakert se postepeno vraća svakodnevnom životu. Organizovan je saobraćaj za stanovnike Karabaha do Jermenije i nazad duž Lačinskog koridora.

Poljuhovič je naveo da se civilni transport odvija isključivo u pratnji mirovnjaka.  

- Kada su nam rekli da dolaze mirovnjaci osećali smo se zaštićenima, uzdahnuli smo s olakšanjem. Svi govore: Biće nam mirnije jer su ruski mirovnjaci stigli - rekla je stanovnica Stepanakerta Natalija Petrosjan.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati