NEZAPAMĆENI SLUČAJ: Avion udario medveda - mladunče nastradalo, letelica teško oštećena (FOTO)

Tanjug

16. 11. 2020. u 08:21

AVION kompanije Aljaska erlajns udario je u medveda na pisti prilikom sletanja, a tom prilikom životinja je nastradala dok je letelica oštećena, saopštili su iz uprave Jakutat aerodroma na jugoistoku Aljaske.

НЕЗАПАМЋЕНИ СЛУЧАЈ: Авион ударио медведа - младунче настрадало, летелица тешко оштећена (ФОТО)

Foto: AP Photo/Elaine Thompson, File

Nijedan od putnika nije povređen. U pitanju je bio avion Boing 737-700 a uz medveda kojeg je ubio bilo je mladunče staro dve godine, koje je nepovređeno, rekao je portparol Odeljenja za transport i javne objekte Sem Dapčević.

Radnici aerodromskog servisa su rasčistili pistu oko deset minuta pre nego što je avion trebalo da sleti, dodao je Dapčević, rekavši da se avion spustio po mraku, a posada u avionu je ispratila sve redovne procedure.

- Nos aviona je promašio medvede, ali je kapetan osetio udarac na levoj strani, kada su medvedi prošli ispod aviona - navodi se u saopštenju kompanija Aljaska erlajns.

Piloti su kasnije videli da medved leži oko šest metara od piste, kada su parkirali avion.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine (FOTO)