PUTIN NE DA SVETINJE: Šef ruske države zvao Alijeva, ima samo jedan zahtev za njega!

Novosti online

14. 11. 2020. u 20:03

ПУТИН НЕ ДА СВЕТИЊЕ: Шеф руске државе звао Алијева, има само један захтев за њега!

Foto AP

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin razmotrio je u telefonskim razgovorima s liderima Azerbejdžana i Jermenije realizaciju Sporazuma o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu. Tom prilikom izraženo je zadovoljstvo zbog što se Sporazum poštuje i što je situacija mirna.

Ruski predsednik je u razgovoru s predsednikom Azerebejdžana Ilhamom Alijevim istakao značaj očuvanja normalnog funkcionisanja hrišćanskih svetinja u Karabahu u potpunosti, saopštio je Kremlj.

Alijev je uzvratio da će azerbejdžanska strana upravo na taj način i postupati.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. Takođe je predviđeno otvaranje koridora između Azerbejdžana i Autonomne Republike Nahičevan.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Zoran

14.11.2020. 20:57

Rusija nije vise pravoslavna zemlja! Njihova ljubav prema komunizmu ce ih kostati, a cena ce biti potpuna islamizacija Rusije. Za svekoliko Pravoslavlje ce to biti mali gubitak, jer su samo bili veliki problem u jedinstvu Pravoslavlja.

a po vama

14.11.2020. 23:29

По вама паметњаковићима Руси су требали да гину за другу земљу тј. Јермене зато што је део јерменског народа у Азербејџану, јер је Наг. Кар. у Азербејџану. И на КРАЈУ, Косово и Метохија је у Србији. Али неки НЕ виде прст пред носом, јер су ЗАСЛЕПЉЕНИ мржњом према Русима!!!

Gog

16.11.2020. 08:45

Svaka cast Putinu. Ko je kriv sto se nisu dve strane dogovorile za proteklih toliko decenija. Zato sto su samo gledali ko je vojno jaci i onda u napad...to je sada uradijo Azerbejdzan. Jermeni su napravili neke greske i to velike u proteklom periodu( ako mislis samo na rat i sam od maca stradas). Primjer Srbije i Kosova je dobar putokaz za resenje sukoba. Srbija vojno moze za 24 sata da izbije na jadransku obali, ali trazi mirno resenje, koje je i najbolje i dugorocno.kad djeca poginu onda je za mnoge sve kasno. Putin je pametan i on ne igra poker nego sah. Spasijo je Jermene propasti, a ostao dobar i sa Azerima, a to istorija zapisuje. Putin je spasijo i Erdogana i to se isplatilo.Sad Azeri nesmiju da isprovociraju Ruse i radice kako Putin dozvoli, a Rusi su usli u regiju uz pristanak Azerbejdzana sto je pre bilo nemoguce.