ZASTRAŠUJUĆE BROJKE U ITALIJI: Oboreni rekordi iz najcrnjih dana epidemije, Lombardija ponovo na udaru

Tanjug

12. 11. 2020. u 17:43

U ITALIJI je u protekla 24 sata zabeleženo 636 smrtnih slučajeva, najviše još od 6. aprila, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje.

ЗАСТРАШУЈУЋЕ БРОЈКЕ У ИТАЛИЈИ: Оборени рекорди из најцрњих дана епидемије, Ломбардија поново на удару

Foto: Depositphotos

U protekla 24 sata u Italiji je zabeleženo 37.978 novih slučajeva korona virusa, prenosi Rojters.

Od početka pandemije preminulo je 43.589 ljudi, dok je obolelo 1,066 miliona osoba.

Ministarstvo navodi da je tokom prethodnog dana testirano 234.672 ljudi.

Severna italijanska regija Lombardija i dalje je najteže pogođena oblast, pošto je u protekla 24 sata zabeležila 9.291 novi slučaj, što je znatno više od 8.180 prijavljenih slučajeva u sredu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja