JERMENI ODGOVORILI LAVROVU: Potukli smo više od polovine plaćenika!

Novosti online

03. 11. 2020. u 22:14

PREDSEDNIK nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan izjavio je da je karabaška vojska likvidirala više od polovine plaćenika, čije je prisustvo u regionu nešto ranije pomenuo šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

ЈЕРМЕНИ ОДГОВОРИЛИ ЛАВРОВУ: Потукли смо више од половине плаћеника!

Foto: AP

- Ruski ministar inostranih poslova je danas dao izvanrednu izjavu, u kojoj je rekao da se broj plaćenika koji su prebačeni u region približava brojci od dve hiljade. Želim da uverim gospodina Lavrova da smo tokom antiterorističke borbe uspeli da savladamo više od polovine tih terorista, od kojih su neki poginuli, a neki su ranjeni. U bliskoj budućnosti ćemo voditi odlučniju borbu u cilju likvidacije preostalih - izjavio je Arutjunjan na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema njegovim rečima, azerbejdžanske jedinice izvode terorističke grupe na prvu liniju, kontrolišući njihovo kretanje i pucaju u slučaju povlačenja.

Lider Karabaha je preporučio da se to saopštenje proširi među sirijskim korisnicima društvene mreže, „jer rođaci terorista, koji ratuju protiv civilnog stanovništva Karabaha, moraju da znaju istinu“.

Ranije je Lavrov izjavio da Rusija poziva spoljne igrače da upotrebe svoje mogućnosti kako bi prebacivanje plaćenika iz zemalja Bliskog istoka u Karabah bilo obustavljeno. On je istakao da oko 2.000 plaćenika sa Bliskog istoka učestvuje vojnom konfliktu u Nagorno-Karabahu.

Prethodno je sirijski lider Bašar Asad izjavio da se militanti iz Sirije prebacuju u Karabah i da Turska koristi teroriste iz Sirije i drugih zemalja u Nagorno-Karabahu, što Ankara kategorički demantuje.

Podsetimo, borbe na kontakt liniji zaraćenih strana u Nagorno-Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest