TEHERAN O AMERIČKIM IZBORIMA: Bajdenova izjava zvuči obećavajuće, mi ne menjamo stav

Tanjug

03. 11. 2020. u 10:17

IRANSKI vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamnei rekao je danas da izbori u SAD neće promeniti politiku Teherana prema Vašingtonu.

ТЕХЕРАН О АМЕРИЧКИМ ИЗБОРИМА: Бајденова изјава звучи обећавајуће, ми не мењамо став

Foto: EPA

-Naša politika prema Sjedinjenim Državama je postavljena jasno i pojedinci je ne mogu promeniti. Nebitno je ko dolazi na čelo države, a ko odlazi- rekao je Hamnei za državnu televiziju, a preneo Rojters.

Donald Tramp je 2018. godine povukao nuklearni sporazum sa Iranom, nakon čega im je uveo sankcije, jer ta azijska zemlja nije htela da prekine sa razvijanjem nuklearnog programa, dodaje Rojters.

Demokratski kandidat Džo Bajden je obećao da će, ukoliko pobedi 3. novembra, obnoviti razgovor sa Iranom o nuklearnom sporazumu iz 2015. godine, ukoliko Teheran bude sarađivao.

Ministar spoljnih poslova Irana Džavad Zarif rekao je za CBS u ponedeljak da on želi da se SAD vrate sporazumu, ali da ali da „ponovno angažovanje ne znaci ponovne pregovore“ jer „da smo to želeli, mogli smo to ucinimo sa Trampom pre četiri godine.“

-Bajdenova izjava zvuči obećavajuće, ali sačekaćemo i videti- rekao je Zarif, preneo je Rojters.

[ Tuesday, November 3, 2020 1:04 PM ] Branko Rajcevic:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku