FRANCUSKA VLADA OBEĆALA: Ekonomska pomoć malim prodavnicama

Tanjug

02. 11. 2020. u 11:29

ФРАНЦУСКА ВЛАДА ОБЕЋАЛА: Економска помоћ малим продавницама

Foto: AP

FRANCUSKA vlada obećala je da će podržati male prodavnice koje se plaše da će izgubiti trku s međunarodnim gigantima, poput Amazona i koje su uznemirene zbog najnovije najave o zatvaranju zemlje zbog epidemije korona virusa.

Vlada je takođe odlučila da napravi i neke izuzetke, poput prodavnica knjiga ili drugih malih prodavnica, prenosi Rojters.

"Preduzimamo ove mere kako bi smo zaštitili francuski narod", izjavio je u nedelju premijer Žan Kasteks u intervjuu za Kanal 1.

Prema rečima Kasteksa, vlada će zabraniti prodaju cveća i drugih neesencijalnih proizvoda u supermarketima, kako bi se izjednačili uslovi za cvećare, prodavnice igračaka, nezavisne prodavce knjiga...

Gradonačelnici oko 50 gradova doneli su lokaklne ukaze tokom vikenda kojim se omogućava prodavnicama da ostanu otvorene, a gradonačelnica Pariza An Hidalgo rekla je da će to učiniti i za prodavnice knjiga.

Ministar ekonomije Bruno le Mer izjavio je da je takva odluka neodgovorna i da predstavlja zdravstveni rizik, ali je ujedno obećao i pomoć od 100 miliona evra za pomoć malim prodavnicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)