UKRAJINCI ŽELE RUSKU VAKCINU PROTIV KORONE: Situacija je alarmantna, zdravstveni sistem prenapregnut

Novosti online

11. 10. 2020. u 09:23

УКРАЈИНЦИ ЖЕЛЕ РУСКУ ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Ситуација је алармантна, здравствени систем пренапрегнут

Foto AP

UKRAJINSKI političari se interesuju, gde se nezvanično može kupiti ruska vakcina protiv korone, javlja RT, pozivajući se na neimenovani izvor u vladajućoj partiji „Sluga naroda“.

- Nema nade u državne bolnice, a u privatne je nemoguće ući - dodao je izvor, dodavši da ukrajinsko Ministarstvo zdravlja priznalo da nije bilo spremno za pandemiju.

- Broj hospitalizovanih raste svakog dana i u mnogim gradovima lekari predlažu pacijentima da se samostalno dogovore sa bolnicama oko hospitalizacije. Kreveta nema dovoljno, kiseonik postaje deficitaran. I ovo čak nije vrhunac epidemije. Zato je jedina mogućnost da se poboljša situacija – dogovoriti se sa Rusijom o kupovini vakcine - rekao je sagovornik televizije.

Lider političkog saveta partije „Opoziciona platforma – za život“ Viktor Medvedčuk je ove nedelje boravio u Moskvi gde je na sastanku sa ruskim liderom Vladimirom Putinom zatražio da se razmotri mogućnost da Ukrajina kupi rusku vakcinu. Ruski predsednik je saopštio da je to moguće, samo je potrebno da Kijev uputi zvanični zahtev Moskvi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)