OFANZIVA I KONTRAOFANZIVA: Baku napada dronovima-kamikazama, armija Karabaha uzvraća udarac

Novosti online

07. 10. 2020. u 12:01

Azerbejdžanska vojska izvela je dva artiljerijska ili vazdušna napada na grad Šuša, javlja dopisnik Sputnjika.

ОФАНЗИВА И КОНТРАОФАНЗИВА: Баку напада дроновима-камиказама, армија Карабаха узвраћа ударац

Foto: Tviter

Ministarstvo inostranih poslova Nagorno-Karabaha saopštilo je da je neprijatelj dronovima-kamikazama napao civilne objekte Stepanakerta.

„Upravo sada azerbejdžanske oružane snage napale su Stepanakert, civilni objekti napadnuti su dronovima-kamikazama i raketama“, saopštio je MIP Karabaha i dodalo da za sada nema podataka o povređenima u Stepanakertu.

Trenutno se iz pravca Šuše, drugog po broju stanovnika grada u Karabahu, podiže dim, koji se vidi čak iz Stepanakerta, udaljenog 10 kilometara od njega.

S druge strane, armija odbrane Nagorno-Karabaha je, prema rečima portparola Ministarstva odbrane Jermenije Arcruna Ovanisjana, prešla u kontraofanzivu 6. oktobra na severnom pravcu linije razdvajanja i značajno poboljšala svoje položaje.

„Jedinice specijalnih snaga armije odbrane Arcaha (Karabaha) su juče u 14 časova po lokalnom vremenu organizovale kontraofanzivu na severnom pravcu fronta, uz aktivno učešće 'Dobrovoljačkog pokreta'. Usled toga jermenske snage su poboljšale svoje položaje. Vraćena je visoravan Varangatag (Lulasaz). Borbena dejstva u zoni karabaško-azerbejdžanskog sukoba trenutno se nastavljaju“, rekao je on putem Fejsbuka.

Ranije je portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan rekao da su se prestonica i drugi gradovi nepriznate republike Nagorno-Karabah i noćas našli pod paljbom. On je dodao da Azerbejdžan sprema ofanzivu, gomilajući vojsku na iranskoj granici kako Karabah ne bi mogao da otvara vatru na njih.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)